Gevoel zegt zoveel meer dan woorden
Techdate is een detacheringsbureau dat het net even anders doet dan andere detacheringsbureaus. Wij vinden dat jij het belangrijkste bent en daarom zetten wij betrokkenheid, aandacht en een persoonlijke aanpak voorop.
Wij luisteren naar het gevoel van de opdrachtgever en de kandidaat. Als het gevoel niet juist is of de sfeer voelt niet goed, dan heeft het op beide partijen een grote invloed. In deze blog vertellen we je graag waarom je altijd naar je gevoel zou moeten luisteren. Het vertelt namelijk zoveel meer dan woorden.
Jouw baan is een groot deel van je leven
Gevoel is iets ongrijpbaars. Het vertelt ons iets dat zelfs wij niet altijd onder woorden kunnen brengen. Juist omdat het meer dan woorden zegt, geloven wij erin dat er altijd geluisterd moet worden naar het gevoel dat we ervaren bij een bepaalde gebeurtenis. Er wordt niets voor niets gezegd dat je het bij twijfel niet moet doen.
Bij het kiezen van een nieuwe werkgever speelt jouw gevoel ook een hele grote rol. Het is belangrijk om te onthouden dat een baan niet alleen voor een salaris zorgt, maar maakt ook een groot onderdeel uit van je leven. Wist je dat we gemiddeld 25% van ons leven doorbrengen op ons werk? Alleen daarom is het al van belang dat we ons op gemak voelen bij de werkgever en collega’s.
Daarom kijken wij naast kwaliteiten en behoeften óók naar capaciteiten en het karakter. Als één van deze punten niet overeenkomt met de wensen, cultuur, normen of waarden van de werkgever, dan zoeken wij liever even verder tot we een 100% match kunnen maken.
Uit ervaring weten wij dat onze opdrachtgevers erg hun best doen om jou te begeleiden tijdens de eerste weken en / of tijdens het onboarding traject. Tijdens deze periode kom je steeds meer op eigen benen te staan en het is daarom handig om te investeren in de relatie met je nieuwe collega’s. Zo ben je verzekerd van een fijne werksfeer en ga je iedere dag met positieve energie naar je werk!
Mocht je wel een keer een minder positief gevoel ervaren omdat er iets is voorgevallen, kaart dit dan ook vooral aan bij je werkgever. Dan is het uit de lucht voordat je er stress van gaat krijgen.
Je gevoel negeren leidt tot stress
Uit onderzoek is gebleken dat jongeren tussen de 12 en 25 erg veel stress ervaren; zij hebben vaak een druk leven en maken zich druk om hun toekomst en studie.
Een nieuwe baan kan ook veel stress met zich meebrengen. Zeker als je je niet op je gemak voelt bij je werkgever of (nieuwe) collega’s. Het is daarom extra belangrijk om stress te vermijden en anders onder controle te houden. Het kan namelijk leiden tot psychische klachten zoals somberheid, moeheid, slaapproblemen, hartkloppingen en een gejaagd gevoel. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot een burn-out. Voor mensen die verslavingsgevoelig zijn kan het zelfs zorgen dat er meer gegeten, gedronken of gerookt wordt.
Wist je dat stress besmettelijk is? Als een collega stress ervaart en dit uitstraalt of uitspreekt naar andere collega’s, zullen zij deze stress sneller overnemen dan wanneer hij of zij dit voor zich houdt.
Burn-out verschuiving
Burn-outs kwamen vroeger hoofdzakelijk voor bij personen tussen de 40 en 55 jaar. Tegenwoordig komen de burn-outs juist voor bij de young professionals rond de 25 jaar. Een burn-out heeft naast mentale klachten ook nog eens veel invloed op je eetpatroon en je fysieke gezondheid. Het is dus noodzakelijk om op jezelf te passen en tijdig veranderingen te signaleren.
Blijf vooral je best doen op je werk, maar neem niet meer hooi op je vork dan je aankunt. Durf nee te zeggen, kaart stressvolle momenten aan bij je leidinggevende en put jezelf vooral niet uit. Dit zijn goede handvaten om een burn-out te voorkomen.

Sparren?
Heb je na het lezen van deze blog vragen of zou je eens een keertje met ons willen sparren? Neem dan gerust contact met ons op via 088 – 18 01 200 of hello@techdate.nl. Wij helpen je graag!